Tooltip #90 Orden je taken en notities per workspace via Wunderkit

Wunderkit is te gek. De makers van het veel geroemde Wunderlist hebben met hun nieuwste product wederom bewezen te snappen waar het om draait. Een korte introductie.

Taken

Dit is in feite gewoon de takenmanager Wunderlist. Hierover schreef ik in augustus al deze Tooltip #67.

Notities

Naast een takenmanager bevat Wunderkit een gedeelte voor notities. In september 2010 wees ik bij Tooltip #19 al op het handige Evernote en ik maak sindsdien dan ook dankbaar gebruik van die applicatie. Nu Wunderkit mijn taken én notities in eenzelfde omgeving brengt, zou ik voor mijn notities wel eens kunnen overstappen naar Wunderkit. Deze verschijnen namelijk als een Facebook-bericht in het dashbord van de bijbehorende ‘workspace’.

Dashbord

Het dashbord biedt het complete overzicht van taken, notities en losse opmerkingen per workspace. Zo heb ik bijvoorbeeld een workspace gemaakt voor mijn bedrijf Mindnote, mijn band Gepetto en een workspace thuis. Bij deze laatste twee heb ik respectievelijk mijn bandleden en mijn vriendin uitgenodigd om voor de band repetities te plannen, nieuwe repertoire te bespreken etc. en om voor thuis de boodschappen en andere taken zoals dweilen en stofzuigen in te plannen 🙂

Wunderkit is een welkome aanvulling op Wunderlist en wellicht zelfs een dienst waarvoor zou willen betalen. Voorlopig moeten we nog wel even wachten op het kunnen importeren van de Wunderlist taken en het zou helemaal mooi zijn wanneer mijn afspraken uit iCal en Google Agenda ook geïmporteerd kunnen worden. Tot die tijd ben ik ook al fan 🙂

Bekijk hier allerlei andere handige tooltips.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] al vaker over (mijn zoektocht naar) handige tools om taken te beheren, zoals Wunderlist in 2011 en Wunderkit in 2012. Ondanks mijn enthousiasme destijds, maak ik inmiddels geen gebruik meer van deze diensten. Ik ben […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.