#Twamsessie Dé Twitter-jamsessie voor muzikanten

Volgende week vrijdag 3 februari zal er in muzyQ, het muziekmakerscentrum van Amsterdam, een netwerkbijeenkomst plaatsvinden voor alle bedrijven van het pand.

Aangezien Mindnote onlangs het pand betrok, zal ik ook een digitale en muzikale boon in de pot doen. Op die avond zal ik voor het eerst de Twitter-jamsessie #Twamsessie organiseren in samenwerking met de Music Matrix.

Aangezien ik het concept vaker wil gaan gebruiken, heb ik alvast een websiteje gemaakt met daarop de lijst met nummers waaruit gekozen kan worden en een uitgebreidere omschrijving van het concept:

Bij een reguliere jamsessie spelen en improviseren verschillende muzikanten die elkaar niet kennen voor het eerst met elkaar en voor publiek. Vaak is er wel een huisband die alle nummers kent, maar verder kan iedereen die wil het podium op stappen en een nummer spelen of zingen.

Een Tw@msessie verloopt ook zo, alleen worden de nummers aangevraagd via Twitter. Muzikanten in de zaal en ook luisteraars in het publiek (of thuis via de live stream) kunnen via de hashtag #twamsessie hun favoriete nummer van de Tw@msessie-lijst doorgeven.

Om het voor de muzikanten in de zaal nog makkelijker te maken, liggen er tijdens de Tw@msessie mappen met akkoorden en teksten op het podium. Wil je meedoen met de Tw@msessie, maar weet je niet welke nummers er gespeeld gaan worden en op welke manier? De partituren en teksten zullen al enkele dagen van te voren online verschijnen op www.twamsessie.nl.

 Zie ik jullie volgende week vrijdag 3 februari? Neem je (bas-)gitaar of drumstokken dan mee 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.