130 gitaristjes rocken onder toeziend oog van Jan Akkerman

Morgenochtend op vrijdag 27 april zullen 130 jonge snarenbroeders en -zusters de planken bestijgen van het Muziekgebouw aan het IJ voor hun eerste concert en wat voor één!

Het optreden is onderdeel van het educatieproject van Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012 dat van 7 tot en met 16 december in o.a. Melkweg, Paradiso, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Tropentheater, Conservatorium Amsterdam, Music Matrix en Bimhuis plaatsvindt.

In de aanloop naar dit grootste gitaarfestival van Europa met gitaaricoon Jan Akkerman als ambassadeur (morgen wordt trouwens ook de waanzinnige hoofdgast aangekondigd!) krijgen 130 Amsterdamse basisschoolleerlingen van dertien basisscholen vierentwintig weken les van docenten van de Dutch School of Popular Music op school, onder schooltijd.

Stichting Output, initiatiefnemer van het festival, heeft namelijk voor de bijna tweehonderd leerlingen (leeftijd van 8 tot 11 jaar) gitaren en versterkers georganiseerd i.s.m. Dijkman muziekinstrumenten, die ze aan het einde van de cursus met korting kunnen overnemen.

Het concert vindt morgen plaats van 11.45 tot 12.30 uur en daarna krijgen de kids nog een rondleiding  door het conservatorium van Amsterdam. In december mogen de kinderen tijdens Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012 weer deelnemen aan een groots Plug ’n Play concert.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.