Tooltip #102 Teken muziek met SoundBrush

Muziek maken, of acceptabele klanken voortbrengen, wordt steeds eenvoudiger met de komst van smartphones en tablets.

Je kunt je natuurlijk afvragen wat muziek maken precies betekent (vaste lezers van Mindnote weten dat ik een vrij uitgebreid perspectief op muziek heb), maar onderstaande video toont dat je met met SoundBrush in ieder geval heel eenvoudig verschillende klanken kunt ’tekenen’ met verschillende instrumenten.

In het dossier Tooltips bespreek ik overigens wel vaker handige muziektools zoals bijvoorbeeld Smart Musicde online gitaarlessen van GuitarTricks, de gehoortrainer van Karajan, Apple’s Garageband ’11 vertelt hoe je speelde, de drummlessen van Drumschool, de gitaartabulaturen van TabToolKit, de toonladders via Berklee Scale Variator en andere apps zoals iMaschineTonaraGuitar Buddy of al je jazzstandards digitaal gebundeld in iRealBook om de pagina’s vervolgens om te slaan met de AirTurn. 🙂

Bekijk hier alle Tooltips over muziek(-educatie) en innovatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.