TED-tip #96 Sanne Kuyt over sociale media in het onderwijs

Iedere week tipt Mindnote een TED-presentatie met interessante en/of handige ideeën over muziek, educatie en innovatie. Tijdens deze jaarlijkse conferenties houden allerhande invloedrijke denkers een lezing van maximaal twintig minuten over hun eigen expertise. Deze voordrachten staan allemaal online en gaan in eerste instantie over technologie, entertainment en design (TED), maar gaan steeds vaker ook over wetenschap, kunst, economie en maatschappelijke onderwerpen. Ditmaal weer eens geen echte TED-video, maar wel een interessante video over educatie en innovatie.

Ik leerde Sanne Kuyt kennen via zijn bedrijf MediaGenius, waarvoor ik een aantal media-workshops heb gegeven. Hij begon echter twaalf jaar geleden als docent op een basisschool in Utrecht en werd een aantal jaren geleden gegrepen door social media en de potentie voor het onderwijs. Momenteel werkt hij bij De Waag Society.

In de laatste twee jaar experimenteerde Kuyt veel in de klas met Twitter en liet hij zijn leerlingen onder andere het fantasieland ‘Rapadonië’ ontwerpen. Hij liet vrienden van hem via Twitter figureren in het fantasieland en de leerlingen konden zo met hen praten. Door deze interactie kwam het imaginaire land tot leven en dat had een effect op de beleving van het project. “Je kunt het zien als een nieuwe manier van stampen, maar zo blijft het beter hangen” aldus Kuyt in onderstaande video bij Fast Moving Targets.

Bekijk op www.mindnote.nl/ted meer inspirerende presentaties over muziek, educatie of innovatie


1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.