Vrolijke Vrijdag #78 Nieuwe gitaar nodig? Print hem gewoon uit!

Bij TED-tip #86 sprak Klaus Stadlmann over de kleinste 3D-printer ter wereld waarmee je bijvoorbeeld je eigen op maat gemaakte oordoppen zou kunnen uitprinten. Ik denk niet dat je deze gitaar er ook mee kan uitprinten. Dat was een rare zin, die ik een paar jaar geleden niet kon bedenken 🙂 Je eigen gitaar printen!

Afin, Olaf Diegel van ODD Design ontwerpt producten die de grenzen van 3D print technologieën en toepassingen verkennen. Daarnaast is Diegel ook professor in de mechanica bij de Massey Universiteit in Auckland, New Zeeland.

Het model hiernaast is de Atom 3D. Een Les Paul model gitaar ‘with an internal atom with spinning electrons’. Geen idee wat dat betekent, maar de kern van de gitaar is nog gewoon van hout, waarbij er gekozen kan worden tussen mahonie, els of esdoorn. Een leuke gimmick of in deze tijden van crisis of toch ook wel handig? 🙂

Bekijk hier alle eerdere Vrolijke Vrijdags.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.