Tooltip #100 ‘Manage’ je fans via FanBridge

Tooltip nummer honderd, te gek. Afin.

Die kleurrijke zoekgigant van de heren Page en Brin introduceerde enige tijd geleden Google Play. Onderdeel van deze entertainment biotoop is Artist Hub. Hiermee probeert ook Google de DIY-muzikant ter verleiden met slimme producten, net als bijvoorbeeld het Nederlandse Music Tribe waar ik onlangs ook over schreef.

Google maakt bij Arist Hub gebruik van het fan-management en marketing-platform FanBridge. Deze tool om e-mail en sociale media te beheren leek mij wel een eigen blogpost waardig.

FanBridge helpt je volgens eigen zeggen om je fanbase te laten groeien. “Whether you’re an artist, musician, athlete, actor, small business owner or a large brand, you want more people to not only know who you are, but love everything you do. To grow your business, you’ll need to get more fans, consistently put your message in front of them wherever they are, and give them a reason to come back for more.”

Het  platform van FanBridge platform geeft je niet alleen de tools om een loyale fan base op te bouwen, maar ook om ze te onderhouden. “Sustainable careers and businesses are not just about getting more and more fans, but keeping them engaged and loyal to you for years to come. FanBridge gives you the tools and guidance to turn Casual Fans into Super Fans – advocates that will spread the word and help you thrive.”

Daar blijft het niet bij volgers de makers, want zodra je loyale fans hebt, zijn deze ook vast wel bereid om jou financieel te steunen. “It’s time to leverage email and social media to monetize your fan base. FanBridge helps you create a multi-channel sales engine to stimulate purchases and effectively turn your dedicated fans into lifelong customers.”

De verschillende opties om gebruik te maken van FanBridge, met de daarbij horende prijzen ($0, $5,99, $19,99 en $49,99 per maand), maken het ook nog eens interessant voor veel type gebruikers. Ik ben wel benieuwd naar (positieve) ervaringen met FanBridge! 🙂

Bekijk hier meer handige Tooltips over muziek(-educatie) en innovatie

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.