Tooltip #105 Stiktu: Remix foto’s met cartoons en teksten

WAT – Zou Stiktu de nieuwe Foursquare, Instagram, Path, Pinterest, Shoudio of Banjo worden? Als het aan de makers (het Nederlandse Layar) van deze zogenaamde augmented reality app ligt waarschijnlijk wel.

Hiermee kunnen gebruikers foto’s van ‘de echte wereld’ verreiken met digitale tekeningen en tekstballonnen en deze uiteraard ook eenvoudig delen via Facebook of Twitter.

WAT NIET – Doordat de app gebruik maakt van een scanner (net als bij een QR-code), duurt het ‘maken van een afbeelding’ wel iets langer dan het maken van een foto. Verder zijn de afbeeldingen wat kinderachtig, maar wellicht wordt dit bij updates wel beter.

WAT WEL – Wat ik leuk vind aan de app is dat je dus tekst op afbeeldingen plaatst. In deze tijden waar tekst meestal nog naast of onder een afbeelding staat, terwijl steeds meer mensen een afbeelding op een andere plek en in een andere context zien (denk aan Google afbeeldingen of Pinterest), zouden deze verreikte afbeeldingen best eens een begin kunnen zijn van een nieuwe visuele trend.

Bekijk hier alle Tooltips over muziek(-educatie) en innovatie

1 antwoord
 1. Bob Balm
  Bob Balm zegt:

  Een vriend van mij loopt stage bij Layar en is erg betrokken bij Stiktu. Heb het dus al een aantal keer in beta’s mogen proberen e.d.
  Wat ik erg leuk vind is dat plaatjes/teksten/etc. die je aan een object koppelt daar ook aan blijven plakken. Scan je het dus met een andere telefoon, dan zie je hetzelfde. Denk aan de legio mogelijkheden voor guerilla marketing: In de bar waar ik werk hebben we op een Heineken bierviltje een andere tekst over Heineken geplakt. Dat is dus niet alleen van toepassing op dat viltje, maar omdat ze er allemaal hetzelfde uit zien op alle viltjes, in alle bars in Nederland. 😉 

  Barrières zijn natuurlijk wel weer dat je A) die app maar net moet hebben en B) een motivatie nodig hebt om dingen te gaan scannen. Tenzij je als een malloot alles wat los en vast zit gaat scannen kom je er met dit soort tools nooit achter of iets ergens op staat tenzij het je verteld wordt. 

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.