Tooltip #107 Mailen, opslaan en ophalen van bestanden met Attachments.me

Welke Gmail-gebruiker herkent dit niet? Je gaat op vakantie en slaat voor de zekerheid een kopie van je paspoort en verzekeringspas op in een draft email met ook nog een pdf-bestand van de geboekte vlucht en het gereserveerde hotel. Zo heb je alle belangrijke gegevens handig online en toegankelijk vanuit ieder internetcafé waar ook ter wereld.

Gmail was natuurlijk nooit bedoeld als digitale kluis, maar om e-mails mee te versturen. Voor online opslag ontstonden cloud-diensten zoals Dropbox, een tooltip in 2009 en Evernote. Desondanks hebben Gmail gebruikers in de afgelopen jaren al dan niet bewust of onbewust een flink archief met bestanden opgebouwd.

Om deze bestanden (weer) eenvoudig te kunnen doorzoeken is Attachments.me heel handig. Het programma indexeert namelijk alle bijlagen in je Gmail account om deze vervolgens eenvoudig te kunnen raadplegen vanuit je mail met Chrome browser extensie of de eigen webapplicatie. Daarnaast kun je Attachments.me ook verbinden met Dropbox en Google Drive en raadplegen op je mobiel. Handig!

Bekijk hier alle Tooltips over muziek(-educatie) en innovatie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.