Nieuw seizoen Mortale Tribunaal begonnen

shapeimage_6-1Nieuw seizoen Mortale Tribunaal weer begonnen.

Met in de uitzending: The Wrong Jeremies, Collect Call From Mars, The Birdbrains

[3VOOR12/Amsterdam – 20 september 2009]

Afgelopen vrijdagavond was de eerste editie van het Mortale Tribunaal van dit seizoen. Samen met Radio Mortale-dj Christiaan Walraven worden iedere derde vrijdag van de maand binnengekomen demo’s van Amsterdamse bandjes besproken met een redacteur van 3VOOR12/Amsterdam en een gast uit de muziekindustrie. Tijdens deze eerste uitzending was de programmeur Wouter Heuvelink van Plug & Play te gast. Maandelijks organiseert hij deze bandjesavonden namens CREA, de culturele instelling van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam.


Het eerste nummer dat werd besproken was Hate To Say I’m Straight van The Wrong Jeremies. De invloeden van Josh Homme met zijn woestijnklanken van stoner-rock waren duidelijk hoorbaar. Het droge gitaargeluid klonk volwassen en de opbouw van het nummer zat goed in elkaar. De heren waren goed te spreken over het nummer en benieuwd naar de rest van de demo.


Dat kwam er echter niet van, omdat het alweer de beurt was aan de band Collect Call From Mars om door het tribunaal te worden besproken. Het nummer Going Out For Dancing sloeg helaas niet helemaal aan bij het panel. Ondanks de goede stem van de zangeres miste het nummer spannende harmonische aspecten om te overtuigen. De door de Chilli Peppers geïnspireerde gitaar werd iets te kaal bevonden en het liedje miste een duidelijke richting.


Tot slot werd het nummer No Business van The Birdbrains aan het panel te luister gelegd. Programmeur Wouter prees het hoge hierdoor-wordt-iedereen-verliefd gehalte van het zwoele  gitaar deuntje. Een leuk arrangement met frisse hooks was uiteindelijk het instemmende oordeel.


Volgende maand is er op 16 oktober weer een Mortale Tribunaal met een van onze redacteuren. De gast van die avond is gitarist en liedjesschrijver Anne Soldaat.


1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Nieuw seizoen Mortale Tribunaal begonnen […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.