Tweede editie van OpenMinded OnStage op kermis in Varsseveld

PERSBERICHT

“Leerlingenbands SoundWave, Bad Guys, Musketiers en Cornelis betreden op 20 augustus de planken van Varssevelds Talent podium.

De Openminded Muziekschool – een groeiend netwerk van zelfstandige muziekdocenten – organiseert deze zomer voor de tweede keer het leerlingenconcert OnStage in samenwerking met de Algemene Oranje Vereniging (AOV) op de Varsseveldse Kermis. Leerlingen van OpenMinded zullen op 20 augustus om 18:00 op het ‘Varssevelds Talent’-podium hun kunsten vertonen aan een groot publiek. Net als vorig jaar vorig jaar doen bij OnStage 2 ook weer diverse lokale gastmuzikanten mee.

Initiatiefnemer Meindert Bussink organiseerde eerder al zeven maal op diverse locaties de Jampot/Hutspot-jamsessies en driemaal in de Laurentius kerk in Varsseveld de Changes-rockconcerten. Hij wil jonge muzikanten zonder eigen band toch regelmatig op de planken krijgen: “Alleen muziekles is niet voldoende. Leerlingen doen belangrijke ervaringen op door het maken van muziek mét anderen en vóór publiek”.

In de maanden mei tot en met augustus geven docenten van de OpenMinded Muziekschool de leerlingen bandcoaching lessen en leren hen praktische vaardigheden die je niet bij reguliere muzieklessen opdoet. De volgende vier bands zijn speciaal voor OnStage 2 in het leven geroepen. ‘SoundWave’ met Chiel Overbeek, Simon Blekkink, Dieke Post, Ines Klein Nibbelink en Jeroen Bussink. ‘Bad Guys’ met Wouter Kamink, Yacko en Youri van de Krol en Timon en Colin Somsen. ‘Musketiers’ met Robert Schel, Finn van den Aakster en Bass Jansson en ‘Cornelis’ met Meike Wessels, Edine Hiddink, Marjan Groote Haar, Janneke Jolink. Het repertoire van OnStage 2 varieert van bekende bands zoals Metallica en Cold Play, tot nieuwe grootheden zoals Florence and the Machine en Snow Patrol.”

Foto’s van vorig jaar

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.