Tooltip #19 Verzamel je ideeën, links en foto’s met Evernote

Vorig jaar december schreef ik in ToolTip #3 al over het handige online dataopslag programma Dropbox. Sinds enige tijd maak ik daarnaast ook gebruik van Evernote. Dit is een vergelijkebare applicatie, maar is meer bedoeld voor kleine bestanden, knipsels, ideeën, links etc. Net als bij Dropbox wordt er een klein programmaatje op je computer geïnstalleerd dat continue in verbinding staat met je online opslagplek ‘in the cloud’ (zie TED-tip #15 met Nicholas Carr over het tijdperk van The Cloud).  Met de gratis versie van Evernote kun je maandelijks gratis max 40 MB opslaan. Dat is voor kleine dingen meer dan genoeg, want voor de grotere bestanden gebruik je gewoon dropbox. Filmpje!

Eerdere ToolTips:

Tooltip #18 Creëer je eigen tv-kanaal met Yubby (of Dik)

Tooltip #17 Bettween.com

Tooltip #16 Google TV als entertainment ‘schil’

Tooltip #15 Online samenwerken met Google Docs

Tooltip #14 De iPad en tijdschriften 2.0

Tooltip #13 Bak met Playlistify je eigen mixtape

ToolTip #12 Spotify zal de muziekcultuur (weer) veranderen

ToolTip #11 Via BlogBird eenvoudig je eigen site maken

ToolTip #10 Via Mflow je favoriete muziek delen en verkopen

ToolTip #9 Issuu: Publiceren was nog nooit zo eenvoudig

ToolTip #8 Negen Raden voor Social Media Gebruik

ToolTip #7 Na ‘ontvrienden’ nu virtuele zelfmoord: ‘Web 2.0 Suicide Machine’

ToolTip #6 Opnemen van Skype-gesprekken

ToolTip #5 Smoov: nieuwe generatie webinterface

ToolTip #4 Tweetdeck: profielenbeheer

ToolTip #3 Dropbox: online data opslag

ToolTip #2 Google Wave; Forum Romanum 2.0?

ToolTip #1 ArtistData

16 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Tooltip #21 Een website maken met Squarespace Tooltip #20 Stel je eigen site samen met flavors.me Tooltip #19 Verzamel je ideeën, links en foto’s met Evernote Tooltip #18 Creëer je eigen tv-kanaal met Yubby (of Dik) Tooltip #17 Bettween.com Tooltip #16 […]

 2. […] Tooltip #21 Een website maken met Squarespace Tooltip #20 Stel je eigen site samen met flavors.me Tooltip #19 Verzamel je ideeën, links en foto’s met Evernote Tooltip #18 Creëer je eigen tv-kanaal met Yubby (of Dik) Tooltip #17 Bettween.com Tooltip #16 […]

 3. […] vind en later nog eens gemakkelijk terug wil kunnen vinden, stuur ik ook meteen door naar mijn Evernote-account door @myEN in de tweet te zetten. Eens in de zoveel tijd ‘tag’ ik vervolgens alle […]

 4. […] je krijgt een handige toegang om jouw collectie online te beheren en te beluisteren. Bij Tooltip #19 schreef ik het volgende over eigenlijk een vergelijkbare service voor notities, knipsels en […]

 5. […] Tooltip #21 Een website maken met Squarespace Tooltip #20 Stel je eigen site samen met flavors.me Tooltip #19 Verzamel je ideeën, links en foto’s met Evernote Tooltip #18 Creëer je eigen tv-kanaal met Yubby (of Dik) Tooltip #17 Bettween.com Tooltip #16 […]

 6. […] Tooltip #21 Een website maken met Squarespace Tooltip #20 Stel je eigen site samen met flavors.me Tooltip #19 Verzamel je ideeën, links en foto’s met Evernote Tooltip #18 Creëer je eigen tv-kanaal met Yubby (of Dik) Tooltip #17 Bettween.com Tooltip #16 […]

 7. […] Tooltip #21 Een website maken met Squarespace Tooltip #20 Stel je eigen site samen met flavors.me Tooltip #19 Verzamel je ideeën, links en foto’s met Evernote Tooltip #18 Creëer je eigen tv-kanaal met Yubby (of Dik) Tooltip #17 Bettween.com Tooltip #16 […]

 8. […] Tooltip #21 Een website maken met Squarespace Tooltip #20 Stel je eigen site samen met flavors.me Tooltip #19 Verzamel je ideeën, links en foto’s met Evernote Tooltip #18 Creëer je eigen tv-kanaal met Yubby (of Dik) Tooltip #17 Bettween.com Tooltip #16 […]

 9. […] Tooltip #21 Een website maken met Squarespace Tooltip #20 Stel je eigen site samen met flavors.me Tooltip #19 Verzamel je ideeën, links en foto’s met Evernote Tooltip #18 Creëer je eigen tv-kanaal met Yubby (of Dik) Tooltip #17 Bettween.com Tooltip #16 […]

 10. […] adressenboek, mp3-speler, foto/video-camera, fotoalbum, kompas, zaklamp en notitieblok. Zo zijn de Dropbox en EverNote apps bijvoorbeeld reuze handig om allerlei bestanden met je computer via the  cloud te synchroniseren […]

 11. […] Tooltip #21 Een website maken met Squarespace Tooltip #20 Stel je eigen site samen met flavors.me Tooltip #19 Verzamel je ideeën, links en foto’s met Evernote Tooltip #18 Creëer je eigen tv-kanaal met Yubby (of Dik) Tooltip #17 Bettween.com Tooltip #16 […]

 12. […] Tooltip #21 Een website maken met Squarespace Tooltip #20 Stel je eigen site samen met flavors.me Tooltip #19 Verzamel je ideeën, links en foto’s met Evernote Tooltip #18 Creëer je eigen tv-kanaal met Yubby (of Dik) Tooltip #17 Bettween.com Tooltip #16 […]

 13. […] Tooltip #21 Een website maken met Squarespace Tooltip #20 Stel je eigen site samen met flavors.me Tooltip #19 Verzamel je ideeën, links en foto’s met Evernote Tooltip #18 Creëer je eigen tv-kanaal met Yubby (of Dik) Tooltip #17 Bettween.com Tooltip #16 […]

 14. […] Tooltip #21 Een website maken met Squarespace Tooltip #20 Stel je eigen site samen met flavors.me Tooltip #19 Verzamel je ideeën, links en foto’s met Evernote Tooltip #18 Creëer je eigen tv-kanaal met Yubby (of Dik) Tooltip #17 Bettween.com Tooltip #16 […]

 15. […] Tooltip #21 Een website maken met Squarespace Tooltip #20 Stel je eigen site samen met flavors.me Tooltip #19 Verzamel je ideeën, links en foto’s met Evernote Tooltip #18 Creëer je eigen tv-kanaal met Yubby (of Dik) Tooltip #17 Bettween.com Tooltip #16 […]

 16. […] Tooltip #21 Een website maken met Squarespace Tooltip #20 Stel je eigen site samen met flavors.me Tooltip #19 Verzamel je ideeën, links en foto’s met Evernote Tooltip #18 Creëer je eigen tv-kanaal met Yubby (of Dik) Tooltip #17 Bettween.com Tooltip #16 […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.