Nieuwe PopSport workshops Artiest 2.0

Net als vorig jaar geef ik komend seizoen de workshops ‘Artiest 2.0’ en ‘Publiciteit & Media’ voor stichting PopSport.

“De Stichting PopSport wil zoveel mogelijk jongeren wegwijs maken in een wereld die velen intrigeert en is omgeven met gouden randen: de popwereld. Met een duidelijke focus op de zakelijke, muzikale en sociale ontwikkeling van jongeren leert de stichting jongeren hoe het is om in deze specifieke cultuurindustrie actief te zijn. Dat doet ze door in projectvorm een educatief programma te combineren met een realistisch praktijktraject. Daarin laat ze de jongeren niet slechts droogzwemmen, maar spoort ze aan om daadwerkelijk mee te draaien in hun eigen culturele omgeving en te participeren in de totstandkoming van een eigen levendige popscene.”

In de workshop Artiest 2.0 worden diverse basis 2.0-concepten voor muzikanten besproken en van allerlei voorbeelden voorzien. Vorig jaar werkte ik hierbij ook al nauw samen met onderzoeker en oud-studiegenoot Nieuwe Media & Digitale Cultuur Stijn Bannier. Stijn zal zich komend seizoen ontfermen over de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland en ik over Noord-Holland, Flevoland and Gelderland. Dit jaar hebben we voor het eerst samen onderstaande presentatie gemaakt en deze praktische hand-out.

5 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] afgelopen jaren gaf ik de workshops ‘Artiest 2.0′ en ‘Publiciteit & Media’ voor stichting […]

  2. […] van; je presskit. Tegenwoordig is deze eerste stap echt alleen online. Zoals ik in de workshop ‘Artiest 2.0′ voor PopSport ook vertel, is een website je online visitekaart. Voor de buitenwereld is dit de eerste […]

  3. […] en vorige week zagen jullie ze al langskomen; mijn nieuwe popsport-presenties voor dit seizoen (hier en hier). Natuurlijk kun je met powerpoint of keynote ook nog prima leuke en pakkende presentaties […]

  4. […] week dinsdag poste ik al een nieuwe PopSport presentatie voor dit seizoen (voor de workshop Artiest 2.0) en ook deze dinsdag weer. Nu is het tijd voor de nieuwe presentatie van de workshop […]

  5. […] al deze vragen gaan Stijn Bannier en ik bij de PopSport-workshops ‘Artiest 2.0′ en ‘Publiciteit & Media’ uitgebreid in, maar na afloop hebben veel bands vaak nog […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.