Steve Vai en Berklee’s mondiale online gitaar les

Je moet van zijn muziek houden, ‘I know’, maar dat Steve Vai een indrukwekkende gitaarcarrière heeft, zal niemand ontkennen. Vanaf het prille begin bij Frank Zappa – waar hij niet alleen als de ‘Little Italian Virtuoso werd bestempeld en eerst nog als minderjarige transcribeur mee mocht op tour – tot aan zijn solocarrière, tart Vai de zwaartekracht wetten van het instrument. Naast zijn talent en sublieme gehoor, heeft de beste man een ijzeren discipline door de nodige meters op zijn slaapkamer te hebben gemaakt. Ondanks zijn technische spel en voor sommigen wat klinische of rare muziek, houdt Vai er als een van de weinige gitaristen een uniek sound en benadering van het instrument op na.

Dat hij hierover graag vertelt, blijk al jaren uit de Little Black Dots-pagina’s die op zijn website te lezen zijn. Zonder heel uitgebreid op de theorie in te gaan (hij heeft alle theorie zo’n beetje wel gehad tijdens zijn periode op de Berklee School of Music), hecht hij vooral belang op het ontwikkelen van iemands individualiteit en andere meer spirituele aspecten van het gitaarspelen.

Met deze wetenschap in het achterhoofd, werd ik gisteren door Marco gewezen op de The World’s Largest Online Guitar Lesson, waarbij Steve Vai en Berklee Music de handen in ineen slaan en op 3 maart 2011 om 7:30 een poging gaan wagen in het Guiness Book of World Records te komen. Tijdens deze mondiale gitaarles kun je tips en technieken leren van Mr. Vai himself en wellicht zelfs live het antwoord op jouw vooraf ingestuurde vraag horen.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] februari schreef ik al over de door Berklee en Steve Vai eerste georganiseerde mondiale gitaarles. Nu is er ander leuk nieuws voor gitaristen. De Scale Variator gitaar-app is een interactief […]

  2. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Meindert Bussink, Meindert Bussink. Meindert Bussink heeft gezegd: Mindnote | Steve Vai en Berklee’s mondiale online gitaar les http://bit.ly/fSJazB […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.