Presentaties Inspiratiebijeenkomst muziek bij Kunstfactor Live!

Morgen vindt de landelijke inspiratiedag voor docenten kunsteducatie plaats op de Kop van Zuid in Rotterdam. De organisatie van Kunstfactor Live! wil hiermee kennis uitwisselen voor professionals in de actieve kunstbeoefening.

Mij is gevraagd om de inspiratiebijeenkomst voor muziekdocenten op te luisteren en in te gaan op het gebruik van digitale middelen bij muziekonderwijs en voor de organisatie van nevenactiviteiten.

Na afloop zal ik bij dit bericht de digitale versies van de presentaties embedden, maar tot die tijd wil ik alvast wijzen op de nieuwe Vier in Balans Monitor die afgelopen dinsdag door Kennisnet online werd gezet. Hierin wordt de stand van ict-gebruik in het primair-, voortgezet-, en middelbaar beroepsonderwijs overzichtelijk gepresenteerd. Samengevat, driekwart van de leraren maakt gebruik van ict bij het lesgeven, maar volgens hen sluit het aanbod nog niet voldoende aan op de behoefte. Dit belemmert hen om er in de klas mee aan de slag te gaan.

Ik hoop morgen met mijn presentaties een divers aanbod van digitale middelen bij muziekonderwijs en voor de organisatie van nevenactiviteiten te kunnen presenteren en ben ook heel benieuwd naar de specifieke behoeften van de docenten.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.