TED-tip #73 Raghava KK leert kinderen verschillende perspectieven

Iedere maandag tipt Mindnote een TED-presentatie met interessante en/of handige ideeën over muziek, edutainment en e-cultuur. Tijdens deze jaarlijkse conferenties houden allerhande invloedrijke denkers een lezing van maximaal twintig minuten over hun eigen expertise. Deze voordrachten staan allemaal online en gaan in eerste instantie over technologie, entertainment en design (TED), maar gaan steeds vaker ook over wetenschap, kunst, economie en maatschappelijke onderwerpen.

De Indiase cartoonist en kunstenaar Raghava KK maakt schilderijen, beeldhouwwerken, installaties, films en performance art. In zijn werk staan altijd thema’s als identiteit, geslacht, roem en ceremonie centraal (hij zag zelfs zijn trouwdag als een stuk performance art).

In onderstaande korte video laat Raghava zien op welke manier we kinderen op jonge leeftijd al op de hoogte kunnen brengen van verschillende perspectieven op de wereld. Door een kinderboek op de iPad te schudden, verandert bijvoorbeeld de gezinssamenstelling van een homoseksueel ouderpaar, naar een heteroseksueel ouderpaar. Mooi.

Bekijk hier het overzicht met alle TED-tips over muziek, educatie en innovatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.