*openmargin, een nieuwe definitie van het boek

De Nederlandse startup *openmargin wil mensen en ideeën samen brengen via boeken. De iPad applicatie moet ‘ontmoetingsplekken maken voor geestverwanten, door lezers van gedachten te laten wisselen in de opengestelde marge‘; in de kantlijn zouden wij zeggen.

Al eeuwenlang onderstrepen lezers hun favoriete passages of schrijven ze opmerkingen in de kantlijn. *openmargin speelt hier op in en meent dat zodra deze aantekeningen openbaar worden gemaakt, er een rijke wereld van ideeën en inzichten zal ontstaan. Net internet 🙂

De iPad app van *openmargin beschikt over een leesomgeving waar de lezer ongestoord zijn boek leest en passages markeert. Door vervolgens op een passage te tikken, betreedt de lezer de openmargin, waar hij een notitie kan achterlaten of aantekeningen van anderen kan bekijken. De makers verwachten dat hierdoor conversaties ontstaan die gebaseerd zijn op een inhoudelijke ‘klik’, waardoor *openmargin hét platform is om geestverwanten te ontmoeten.

Diverse uitgevers stellen al een selectie van hun boeken gratis beschikbaar en tonen daarmee wel toekomst te zien in de dienst. Het eBook als ontmoetingsplaats biedt nieuwe mogelijkheden voor auteurs en uitgevers. Op internet zijn mensen minder bereid te betalen voor digitale producten, maar des te meer voor relaties. Zoals de muzikant zijn geld verdient met concerten, zo kan de auteur zijn geld verdienen door zich te mengen in de dialoog rondom zijn boek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.