Tooltip #80 Drop en deel eenvoudig een audiofragment via Shoudio

Ik was vanochtend enigszins verbaasd op m’n eigen blog aan het rondneuzen, want ik kon helemaal geen Tooltip over de locatie- en audiodienst Shoudio vinden. Ik had de Amsterdamse startup al wel eerder genoemd bij enkele essentiële iPhone muziek apps, maar het is dus de hoogste tijd om er even uitgebreider bij stil te staan; helemaal nu ik met m’n kop in de nieuwe advertentie sta :-).

De applicatie werkt heel eenvoudig. Je neemt met je smartphone een audiofragment en upload deze na afloop. Automatisch wordt er een locatie toegevoegd en je kunt eventueel ook een foto toevoegen. Je Shoudio verschijnt vervolgens net als bij Repudo op een kaart, alleen nu in de vorm van een player. Je kunt deze player ook eenvoudig in je eigen site embedden. Een leuke tool voor bands of hun fans om een nummer van een optreden op te nemen en te delen.

Net als bij Twitter en Soundcloud kun je ook andere gebruikers volgen en zelf gevolgd worden. Door de gisteren gelanceerde update, kun je de streams van bepaalde gebruikers zelfs als een app op je iOS bureaublad zetten. Sweet!

Bekijk hier allerlei andere handige tooltips.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.