Crowdfunding


Afgelopen dinsdag schreef ik over de nieuwste videoclip ‘The More is Less’ van de Utrechtse band C-mon & Kypski die door middel van ‘crowdsourcing’ tot stand kwam. Een ander buzzword waarbij je de massa inzet voor eigen gerief is ‘crowdfunding’.


Crowdfunding is een nieuw fenomeen waarbij een grote groep mensen wordt gemobiliseerd om een kleine financiële bijdrage te leveren voor een bepaald doel. Denk bijvoorbeeld aan alle tientjes bij Serious Request die tezamen toch een gigantisch bedrag opleverden. Een ander succesvol voorbeeld was de opbrengst van al die gemobiliseerde individuen bij de presidentscampagne van Barack Obama. In de muziekwereld is de website Sellaband een van de bekendste voorbeelden. Grootste succes voor die site was de Nederlanse zangeres Hind die binnen 11 dagen 40.000 euro ophaalde.


Crowdfunding wordt ook steeds meer ingezet door professionele bloggers en anderen denken dat het uiteindelijk het zogenaamde angel capital zal gaan vervangen. In ieder geval genoeg redenen om ook maar eens na te gaan denken over een grote knop met ‘Doneer: help MindNote de winter door’.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] na de grote opbrengsten van Serious Request begin dit jaar schreef ik een blogpost over het groeiende fenomeen ‘Crowdfunding’. In de muziekwereld kennen de meesten het voorbeeld […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.