Hoe is het met…? zZz

Hoe is het met…? zZz

Rockend orgelduo is weer even terug in het land

[3VOOR12/Amsterdam – 13 januari 2010]

Het in 2000 opgerichte duo zZz werd een aantal jaren geleden bekend bij het grote Nederlandse publiek. Met enkel zang, drums en orgel maakt het tweetal sfeervolle, duistere orgelrock. In 2005 wonnen ze de Essent Award, in 2008 werd het nummer Grip gebruikt in een reclamespot van Fiat en werd het album Running With the Beast de bejubelde opvolger van Sounds of zZz (2005). 3VOOOR12/Amsterdam was benieuwd hoe het de heren afgelopen jaar was vergaan en belde met zanger en drummer Bjorn.

Hoe hebben jullie het afgelopen jaar ervaren?

Nou, als positief. We hebben veel getourd in het buitenland. Vier keer in Italië, in Amerika, twee keer in Rusland, heel Scandinavië, Servië, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk.

Toe maar..

Ja dat was echt heel erg leuk. Ik was laatst de foto’s van mijn camera aan het binnenhalen op mijn computer en realiseerde me toen ineens op hoeveel plekken we geweest waren. Het was een mooi avontuur! Daarnaast moet de plaat nog in Japan en Amerika uitkomen, dus daar gaan we ook nog naartoe.

Hebben jullie tussendoor alweer aan nieuwe dingen kunnen werken?

We hopen aan het eind van het jaar met een nieuwe plaat te kunnen komen. Het geluid zal wel weer anders zijn dan de voorgangers. Waarschijnlijk wordt het allemaal nog iets rauwer. We gaan daarnaast muziek maken voor een korte Nederlandse film en voor een theaterproductie. Daarbij zullen we dan ook live gaan spelen op zomerfestivals.

En nog steeds met z’n tweeën? Geen gastmuzikanten bijvoorbeeld op het oog?

Nee, we hebben nog geen nummers waarbij we denken: o, hier moet nog een ander instrument bij, of er moet iets anders gespeeld worden. Vooralsnog doen we het allemaal zelf.

Wil je verder zelf nog iets kwijt?

Wens iedereen maar een gelukkig nieuwjaar.

zZz speelt op 28 januari in de Flexbar op de Anti  Fashion Party.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Hoe is het met…? zZz Deel deze pagina via onderstaande sites: […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.