iPods zegevieren in de klas

In de Verenigde Staten wordt steeds vaker gebruik gemaakt van iPods in de klas. Bepaalde lesactiviteiten zoals spelling en wiskunde worden vaak als saai bestempeld. De allure van Apple’s iPod Touch blijkt veel leerlingen een stuk enthousiaster te maken bij deze saaie lessen. Ook durven verlegen kinderen nu via het WiFi-netwerk in de klas eerder te reageren op de vraag van de leraar. Naast een vergroot enthousiasme en het tegengaan van verlegenheid, wordt met name de snelheid waarmee nieuwe dingen worden aangeleerd geroemd. Slimme leerlingen leren nu bijvoorbeeld sneller in hun eigen tempo. Geïnteresseerden die hierover verder willen lezen, wijs ik op paragraaf 4.3 ‘Educatieve Implicaties’ van mij master scriptie ‘Gitaareducatie 2.0’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.