Jelmer Gussinklo (3FM) over muziekeducatie

Jelmer Gussinklo is geluidstechnicus, sidekick, producer en beroepsouwehoer bij het radioprogramma Stenders Eetvermaak. Wat velen wellicht niet weten is dat hij daarnaast al ruim twintig jaar drumt en op zijn minst twintig keer per jaar Jump van Van Halen op zijn keybord speelt. Hoe kijkt hij aan tegen muziekeducatie en de mogelijkheden die nieuwe media tegenwoordig bieden?
Welke muziekeducatie heb je zelf genoten? (en heb je ervan genoten?)

Ik ben op de muziekschool begonnen met trommelles en kreeg later drumles met melodisch slagwerk. Ik heb toen de HAFABRA examens A, B, C en D afgelegd. Aan het begin had ik één maal per week les en later 2 maal in de week. Dit heb ik volgehouden tot mijn 17e en begon toen ook te drummen in een hobby deathmetal band.
Waar moet volgens jou het accent op liggen bij muziekeducatie?

In eerste instantie op de theorie en de beheersing van het instrument. Gevoel wordt (volgens mij) vaak onderschat en performance ontstaat eigenlijk vanzelf wanneer het zelfvertrouwen groeit na voldoende oefening.
Welke rol denk je dat nieuwe media (internet, iPod, gsm, games) kunnen vervullen bij muziekeducatie?

Theorie en praktijk kunnen makkelijker interactief worden gecombineerd. Zo wordt er Steeds vaker direct uitleg gegeven bij de handelingen die verricht moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de touchscreens waarmee piano/gitaar/drums gesimuleerd kunnen worden. Ook is de leerstof leuker en speelser geworden, maar jammer genoeg winnen games als Guitar Hero het nog van het échte werk! Het wachten is op een échte gitaar die gekoppeld kan worden aan je spelconsole!
[Dit wordt overigens momenteel al ontwikkeld door GameTank onder de naam ‘Guitar Rising’]

12 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] gitarist) over muziekeducatie Eelco Topper (o.a. Knobsticker/Kyteman/Giovanca) over muziekeducatie Jelmer Gussinklo (3FM) over muziekeducatie Vedran Mircetic (De Staat) over Muziekeducatie Deel deze pagina via onderstaande […]

  2. […] Zeevalkink (professioneel gitarist), Eelco Topper (o.a. Knobsticker/Kyteman/Giovanca), Jelmer Gussinklo (3FM), Vedran Mircetic (De […]

  3. […] gitarist) over muziekeducatie Eelco Topper (o.a. Knobsticker/Kyteman/Giovanca) over muziekeducatie Jelmer Gussinklo (3FM) over muziekeducatie Vedran Mircetic (De Staat) over Muziekeducatie Deel deze pagina via onderstaande […]

  4. […] Jelmer Gussinklo (3FM) over muziekeducatie […]

  5. […] paar weken geleden tipte Jelmer mij dit vette filmpje waarbij een wii-controler gebruikt wordt om bepaalde parameters van de […]

  6. […] gitarist) over muziekeducatie Eelco Topper (o.a. Knobsticker/Kyteman/Giovanca) over muziekeducatie Jelmer Gussinklo (3FM) over muziekeducatie Vedran Mircetic (De Staat) over Muziekeducatie Ook leuk om te lezen: het dossier over […]

  7. […] Jelmer Gussinklo (3FM) over muziekeducatie […]

  8. […] gitarist) over muziekeducatie Eelco Topper (o.a. Knobsticker/Kyteman/Giovanca) over muziekeducatie Jelmer Gussinklo (3FM) over muziekeducatie Vedran Mircetic (De Staat) over Muziekeducatie Deel deze pagina via onderstaande […]

  9. […] gitarist) over muziekeducatie Eelco Topper (o.a. Knobsticker/Kyteman/Giovanca) over muziekeducatie Jelmer Gussinklo (3FM) over muziekeducatie Vedran Mircetic (De Staat) over Muziekeducatie […]

  10. […] uitmaakt op welke manier hij/zij in aanraking komt met de informatie die hen verder kan helpen. Jelmer Gussinklo (3FM) over muziekeducatie Vedran Mircetic (De Staat) over Muziekeducatie var fbShare = {url: […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.