Vrolijke Vrijdag #18 Docu over L’Abattoir van In A Cabin With

In 2005 begon Maarten Besseling het initiatief  In A Cabin With (IACW) en hij vroeg in 2008 zijn goede vriend en producer Jesse Beuker of hij mee wilde helpen aan het project. Het internationale opname-project nodigt allerlei uiteenlopende muzikanten uit om op een unieke locatie ergens ter wereld een aantal nummers op te nemen. Veel muzikanten hebben nog nooit eerder samengewerkt en er doen geregeld ook lokale muzikanten mee. Het doel van IACW is om een samenwerking tussen muzikanten over de hele wereld te bewerkstelligen en van elkaars muziek te leren. Schaamteloos geknipt uit het persbericht van IACW, het nieuwste resultaat: L’Abattoir.

“Dit jaar beleefde het Unsigned project van Muziek Centrum Nederland alweer zijn 10e editie. Een mooie reden om daar eens uitvoerig bij stil te staan met deze speciale aflevering van In A Cabin With. Het spreekwoordelijke hutje op de hei bevondt zich ditmaal in een voormalig slachthuis in Casablanca, Marokko, vandaar de titel L’Abattoir. De ex-Unsigneders die meedoen zijn bepaald niet de minsten: Sticks (Fakkelbrigade), Daan Schinkel (zZz), Thomas Azier, Maurits Westerik (GEM), Joppe Molenaar (Voicst) en Sjam Sjamsoedin (Nobody Beats The Drum).

Om te beginnen is het resultaat eigenlijk onvoorstelbaar. Je verstand staat erbij stil dat zo’n goede CD totaal onvoorbereid in één week tijd is gemaakt door muzikanten die elkaar niet of ternauwernood kenden. Het schrijven, arrangeren, opnemen, alles gebeurde helemaal blanco. Wat moet men zich nou voorstellen bij zo’n opnamesessie zo ver van huis? Laten we er voor de gein eens een track uithalen en spreken met een kroongetuige. Het oog – of liever: het oor – valt op Must Be You. Dit lijkt met dat lekkere kristalheldere slaggitaartje als Marokkaanse zonnestralen een soort Nederlandse Vampire Weekend. GEM-zanger Maurits Westerik vertelt dat de muziek tijdens zo’n sessie soms zomaar uit de lucht kwam vallen. ‘Dat gitaarlijntje bijvoorbeeld is geïnspireerd op een Marokkaanse band die naast ons zat te oefenen.’ Hij pikte dat op en zette het naar zijn hand. Maar meer nog is hem de werksfeer bevallen. De stemming was heel inspirerend.”

Hieronder het een deel van het resultaat in de schitterende documentaire van Matthijs van der Ven. En wat blijft die Joppe Molenaar toch een beestachtige drummer! (zie vanaf 4:40)

9 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Serieus muziek maken met de Bebot-app Vrolijke Vrijdag #19 Liviu Tudoran ontwerpt Apple auto iMove Vrolijke Vrijdag #18 Docu over L’Abattoir van In A Cabin With Vrolijke Vrijdag #17 De muzikale erfenis van Jimi Hendrix Vrolijke Vrijdag #16 Vingerverven op je […]

  2. […] Serieus muziek maken met de Bebot-app Vrolijke Vrijdag #19 Liviu Tudoran ontwerpt Apple auto iMove Vrolijke Vrijdag #18 Docu over L’Abattoir van In A Cabin With Vrolijke Vrijdag #17 De muzikale erfenis van Jimi Hendrix Vrolijke Vrijdag #16 Vingerverven op je […]

  3. […] Serieus muziek maken met de Bebot-app Vrolijke Vrijdag #19 Liviu Tudoran ontwerpt Apple auto iMove Vrolijke Vrijdag #18 Docu over L’Abattoir van In A Cabin With Vrolijke Vrijdag #17 De muzikale erfenis van Jimi Hendrix Vrolijke Vrijdag #16 Vingerverven op je […]

  4. […] Serieus muziek maken met de Bebot-app Vrolijke Vrijdag #19 Liviu Tudoran ontwerpt Apple auto iMove Vrolijke Vrijdag #18 Docu over L’Abattoir van In A Cabin With Vrolijke Vrijdag #17 De muzikale erfenis van Jimi Hendrix Vrolijke Vrijdag #16 Vingerverven op je […]

  5. […] Serieus muziek maken met de Bebot-app Vrolijke Vrijdag #19 Liviu Tudoran ontwerpt Apple auto iMove Vrolijke Vrijdag #18 Docu over L’Abattoir van In A Cabin With Vrolijke Vrijdag #17 De muzikale erfenis van Jimi Hendrix Vrolijke Vrijdag #16 Vingerverven op je […]

  6. […] Serieus muziek maken met de Bebot-app Vrolijke Vrijdag #19 Liviu Tudoran ontwerpt Apple auto iMove Vrolijke Vrijdag #18 Docu over L’Abattoir van In A Cabin With Vrolijke Vrijdag #17 De muzikale erfenis van Jimi Hendrix Vrolijke Vrijdag #16 Vingerverven op je […]

  7. […] Serieus muziek maken met de Bebot-app Vrolijke Vrijdag #19 Liviu Tudoran ontwerpt Apple auto iMove Vrolijke Vrijdag #18 Docu over L’Abattoir van In A Cabin With Vrolijke Vrijdag #17 De muzikale erfenis van Jimi Hendrix Vrolijke Vrijdag #16 Vingerverven op je […]

  8. […] Serieus muziek maken met de Bebot-app Vrolijke Vrijdag #19 Liviu Tudoran ontwerpt Apple auto iMove Vrolijke Vrijdag #18 Docu over L’Abattoir van In A Cabin With Vrolijke Vrijdag #17 De muzikale erfenis van Jimi Hendrix Vrolijke Vrijdag #16 Vingerverven op je […]

  9. […] Serieus muziek maken met de Bebot-app Vrolijke Vrijdag #19 Liviu Tudoran ontwerpt Apple auto iMove Vrolijke Vrijdag #18 Docu over L’Abattoir van In A Cabin With Vrolijke Vrijdag #17 De muzikale erfenis van Jimi Hendrix Vrolijke Vrijdag #16 Vingerverven op je […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.