Het Twitter ‘mouse-over’ incident en afhankelijkheid

Gisteren zorgde de tiener @zapp voor een wereldwijde schok in Tweetville. Ineens doken er allerlei tweets op met rare tekens. Het probleem werd veroorzaakt door een mouse-over script, waardoor er een pop-up venster van een andere site verscheen. Twitter legt hier in vrij technische formuleringen uit hoe het nu precies zat.

Het bleek uiteindelijk alleen te gelden voor twitteraars die hun berichten via de website plaatsten en niet via een programma zoals bijvoorbeeld Tweetdeck. Voor eventjes was de paniek uitgebroken en was het compleet onduidelijk wat de oorzaak én de gevolgen waren (vergelijkbaar met dit filmpje dat ik afgelopen zondag al plaatste). Ik moest meteen denken aan al die bedrijven die inmiddels hun complete business model aan Twitter hebben opgehangen en – een stap verder – bedrijven die bijvoorbeeld steeds meer afhankelijk zijn/worden van online diensten zoals Google Docs.

Hoe zullen we reageren en wat zijn de gevolgen als je ineens niet meer bij al je Google producten kunt? Al je mails (en contacten) in G-mail zijn weg, net als al je afspraken in Google Agenda, de bestanden waar je met je collega’s aan werkt in Google Docs, alle abonnementen die in je Google RSS-reader staan opgeslagen, al je foto’s die je online op Picassa (van Google) heb opgeslagen en als slideshows embed hebt in verschillende websites of wat te denken van wanneer je een bepaald adres niet kunt vinden, dan blijk je ook niet meer gebruik te kunnen maken van de zoekensite Google en die handige streetview functie van Google  Maps.

Zucht, wat gaat die afhankelijkheid toch snel. Dit is bij Twitter echter (nog) niet het geval, maar stel je toch eens voor… Gelukkig spiegelt Twitter ons met onderstaande video een waar toekomstig nirwana voor.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.