Twitter. Over microblogging, nieuws en eieren bakken.


Met de kerstdiner-gesprekken achter ons, blijkt dat het vooroordeel nog steeds leeft. Twitter is voor narcistische mensen die geheel onbegrijpelijk de rest van de wereld op de hoogte wil houden van het bakken van hun ei. Ik moet me blijvend verdedigen bij vrienden en anderen waarom ik in vredesnaam twitter. Inmiddels geef ik hen op cynische wijze volledig gelijk dat Twitter maar een onnozele hype is.


Als immer naïef optimist en vol van goede voornemens voor het komende jaar, kan ik het niet laten alsnog wat aflatende zieltjes voor dit onbegrijpelijk medium te winnen. Want dat is dus gewoon, lieve mensen, een nieuw medium. Net als de krant, televisie of een tijdschrift, is Twitter een stroom van informatie waar je zélf je eigen nieuws kunt filteren. Door specifieke rubrieken van kranten, je favoriete bands, journalisten etc. via Twitter te volgen, heb je op een niet eerder vertoonde manier persoonlijke multi-actuele nieuwsfeitjes.


Huiverige twitter-non-believers het is jullie vergeven. Twitter vanaf het nieuwe jaar gewoon lekker mee en ga het gesprek aan. Je weet niet welke gepersonaliseerde interessante informatie je ervoor terug krijgt! In het artikel “Case Closed: De 12 beste muzikale twittermomenten van 2009” illustreert Atze de Vries aan de hand van enkele memorabele Twitter-anekdotes op het gebied van muziek, nog eens haarfijn de kracht van dit nieuwe medium.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] tijd geleden probeerde ik al eens uit te leggen wat Twitter nu precies is. Voor diegenen die het fenomeen nog wat inhoudelijker willen doorgronden (met hier en daar wat […]

  2. […] gechargeerd). Wat dat betreft is er in de afgelopen drie maanden weinig veranderd, aangezien ik hier in december ook al kort aandacht aan besteedde. Als enigszins grootverbruiker van de micro-blog, biedt Twitter […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.