Tooltip #22 Meepraten bij tv-programma’s via Tveet

Meepraten bij belangrijke gebeurtenissen op tv, is misschien wel een van mijn favoriete aspecten van Twitter. Zo merkte ik in de nacht van de val van het kabinet afgelopen zomer dat de reacties van de ’tweeps’ die ik volgde met uitgesproken meningen over en interpretaties van de laatste ontwikkelingen, mij het meest interesseerden.

Zappend tussen het nieuws van de NOS en RTL, ergerde ik me steeds meer aan de overvloed aan herhaalde berichten. Gegijzeld door continu het meest recente te willen laten zien, miste het aan voortdurende duiding en uitgebreidere context bij de NOS en RTL. Af en toe werd er wel een gast gebeld of geïnterviewd en om commentaar gevraagd, maar vervolgens werd deze mening ook weer meerdere malen herhaald.

Via Twitter kwam er voor mij een continue stroom van nieuwe meningen, links naar achtergronden etc. Nu heeft Nu.nl ook wel de deelsite nulive.nl, maar Tveet.nl is een volledige website waarbij in realtime alle twitter berichten over tv-programma’s worden weergegeven. Je kunt meelezen met tv-kijkend Nederland of zelf je mening geven over programma’s die op dat moment op tv zijn. Voor mensen die zelf niet op Twitter zitten, is Tveet een leuke site om toch te kunnen ervaren wat een rechtschapen Tweep meemaakt zodra hij of zij tv kijkt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.