TED-tip #6 Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers

Regelmatig tipt MindNote over een TED-presentatie met interessante en/of handige ideeën over muziek, edutainment en e-cultuur. Tijdens deze jaarlijkse conferenties houden allerhande invloedrijke denkers een lezing van maximaal twintig minuten over hun eigen expertise. Deze voordrachten staan allemaal online en gaan in eerste instantie over technologie, entertainment en design (TED), maar gaan steeds vaker ook over wetenschap, kunst, economie en maatschappelijke onderwerpen.

De bedenkers van Twitter leerden van de gebruikers hoe de service werd gebruikt en pasten daarop steeds het ontwerp aan. Om iemand aan te spreken werd bijvoorbeeld al snel de volgende manier van schrijven populair: @naamvaneenpersoon. Om meer over een bepaald onderwerp te weten te komen werd wederom onder een groep gebruikers deze manier van schrijven gemeengoed: #eenbepaaldonderwerp. In slechts acht minuten legt Evan Williams (mede-bedenker van Twitter en Blogger) uit hoe de micro blogservice Twitter is ontstaan en hoe de gebruikers verder aan de wieg stonden van het ontwerp.

Eerdere TED-tips:

Henry Jenkins: Convergence Culture

Tod Machover: Playing the music in your head

Charles Leadbeater: The rise of the amateur professional

Yochai Benkler: Open-source economics

Howard Rheingold: Way-new collaboration

30 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles […]

 2. […] Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles […]

 3. […] Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles […]

 4. […] Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles […]

 5. […] Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles […]

 6. […] Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles […]

 7. […] Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles […]

 8. […] Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles […]

 9. […] Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles […]

 10. […] Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles […]

 11. […] Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles […]

 12. […] Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles […]

 13. […] Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles […]

 14. […] Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers * Henry Jenkins: Convergence Culture * Tod Machover: Playing the music in your head * Charles […]

 15. […] Godin over de kracht van ’stammen’ * Larry Lessig over wetgeving die creativiteit verstikt * Evan Williams over het luisteren naar Deel deze pagina via onderstaande […]

 16. […] * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers […]

 17. […] * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers […]

 18. […] * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers […]

 19. […] * Evan Williams over het luisteren naar Twitter-gebruikers […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.