De openbare kroeg die Blogpraat heet

Zo af en toe zie ik het langskomen op Twitter. Nog minder vaak heb ik eraan deelgenomen, maar gisteravond was het weer een keer zover. Iedere maandagavond tussen 20:00 en 21:00 twitteren/chatten tientallen bloggers met elkaar in het openbaar door gebruik te maken van de hashtag #blogpraat. Er worden vragen gesteld en tips uitgewisseld over de vorm, inhoud en techniek van bloggen.

Blogpraat is niet alleen een mooie manier om op de hoogte te blijven van de laatste plug-ins of om bijvoorbeeld ideeën op te doen voor een eigen rubriek, maar biedt ook de mogelijkheid om op een subtiele manier je eigen expertise over een bepaald onderwerp in de etalage te zetten en hierover direct uitleg te kunnen geven.

Dat kan natuurlijk ook best op een LinkedIn forum, maar het grappige aan blogpraat is dat je dus en plein public met je kennis of mening op de proppen moet komen. Dit vergt enige repertoirekennis en 140-tekens-retoriek. Slechte tips, oud nieuws of ongefundeerde meningen kunnen mogelijk direct door de mand vallen, maar net als bij andere ervaringen op Twitter is de sfeer en toon tijdens blogpraat behulpzaam en respectvol. Ik vraag me af waarom er niet al tientallen spinn-offs zijn over bijvoorbeeld tools voor muziekeducatie, de ontwikkelingen (of stagnatie) van het beleid over muziekrechten etc. Lijkt me gezellig en informatief om op gezette tijden en met interessante gastsprekers over dergelijke zaken te praten. 🙂

Elja Daae begon in februari 2010 deze twitterchat en inmiddels is er een site met uitleg over hoe je mee kunt doen. Ook zijn vanaf het begin alle gesprekken overzichtelijk bij gehouden in het archief. #Blogpraat: Iedere maandagavond van 20:00 tot 21:00 in Tweetville.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Presentaties/Workshops « De openbare kroeg die Blogpraat heet […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.