TED-tip #90 Kevin Allocca over de kenmerken van virale video’s

Iedere maandag tipt Mindnote een TED-presentatie met interessante en/of handige ideeën over muziek, edutainment en e-cultuur. Tijdens deze jaarlijkse conferenties houden allerhande invloedrijke denkers een lezing van maximaal twintig minuten over hun eigen expertise. Deze voordrachten staan allemaal online en gaan in eerste instantie over technologie, entertainment en design (TED), maar gaan steeds vaker ook over wetenschap, kunst, economie en maatschappelijke onderwerpen. 

Hij is de eerste om toe te geven dat hij wel een eigenaardige baan heeft. Schrijver en analist Kevin Allocca werkt bij YouTube Trends en kijkt dus de hele dag YouTube video’s voor zijn werk. Hij onderzoekt onder andere hoe het kan dat sommige video’s zo massaal bekeken worden.

In onderstaande presentatie bij TEDYouth noemt Allocca 4 redenen waarom video’s viraal kunnen worden. Zo zijn onder andere taste makers en een creative participerende gemeenschap belangrijk, maar ook kenmerken als het verrassingseffect en uiteraard de mogelijk om te delen.

Bekijk op www.mindnote.nl/ted meer inspirerende presentaties over muziek, educatie of innovatie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.