Op naar het ruime sop… met Blizzard #24

Tijdens de muzikantendag in Utrecht kwam ik de jongens van de Achterhoekse rockband Blizzard tegen. Drie guitige gabbers die op jonge leeftijd op de middelbare school een bandje begonnen en stapje voor stapje steeds verder kwamen. Dit is nu ook een probleem geworden volgens de band.

De stappen moeten groter, sneller en nog verder worden gezet. Drie jongens worden heren, maar hun gezamenlijke stipje op de horizon is gebleven. Terwijl de wereld om hen heen verandert en zijzelf ook, is de band een baken van rust gebleken.

Nu de drie kapiteins het ruime sop verkiezen, staat het bootje Blizzard voor de keuze rond te blijven dobberen in het pierebadje van de Achterhoek, of om een schip op te tuigen die de woelige baren zou kunnen trotseren.

Aangezien ik een apostel ben van het beta-denken voor muzikanten, vroeg ik de heren om van deze zoektocht naar hun gedeelde vuurtoren aan de horizon de komende maanden eens wekelijks in alle eerlijkheid verslag te doen. Eerder vertelden de heren al in verschillende posts hoe ze op dit punt beland zijn (12345678, 910111213141516171819202122, 23)

#24 Na tien jaar verder als nieuwe band

Een jaar geleden doken we als Blizzard in een proces van vernieuwing: een zoektocht naar onze krachten en ons onderscheidend vermogen. Waar het schip zou stranden wisten we toen niet. Via dit blog heb je kunnen volgen hoe we onszelf de afgelopen maanden opnieuw hebben uitgevonden.

Nieuw geluid, nieuwe band
Het compleet andere, eigen geluid dat is ontstaan, maakt dat we simpelweg geen Blizzard meer zijn. En omdat we een frisse start willen maken, hebben we besloten om verder te gaan als nieuwe band. Voor ons voelt dit als een logisch besluit.

We kijken met veel trots terug op tien jaar Blizzard en zien deze periode vooral als een groot leerproces. Met onverminderde ambitie, strakke focus en meer energie dan ooit tevoren gaan we door. Het gaat nu pas écht beginnen!

EP
Aan de hand van een langetermijnplanning werken we toe naar een EP-opname die deze zomer gaat plaatsvinden. Om een stok achter de deur te hebben, is de studio al geboekt. Maar er moet nog een hoop gebeuren:

Voorlopig hebben we onze handen vol aan het schrijven van nieuw materiaal, arrangeren, demo’s opnemen, her-arrangeren en het uitwerken van onze sound. Daarnaast moet er natuurlijk ook een nieuwe bandnaam bedacht worden.

Nog een keer Blizzard
Wil je Blizzard nog één keer live zien? Kom dan op zaterdag 7 april naar Paaspop Zieuwent voor het allerlaatste optreden van Blizzard.

We bloggen gewoon door, dus blijf ons volgen via dit blog om te zien waar het naar toe gaat!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.