Presentatie Muziekeducatie & innovatie @ Koorenhuis Den Haag

Vorige week donderdag 18 oktober nam Jack Pisters afscheid van het Koorenhui. Na twintig jaar pionieren voor het poponderwijs in Den Haag, laat hij een florerende popcultuur achter. In tegenstelling tot de popcultuur, heeft de organisatie van het Koorenhuis het lastig door het zware weer van de bezuinigingen.

Zijn eigenzinnige stempel is in ieder geval met succes gedrukt, maar nu is het hoog tijd om zijn vele andere activiteiten verder te ontwikkelen (popafdeling conservatorium van Amsterdam, muziekschool Dutch School of Popular Music, oefenruimte-complex Music Matrix, gitaarmethode Guitar Matrix en het framework voor lesevaluaties AMACK).

Voorafgaand aan mijn presentatie besprak Jack de AMACK-methode met de aanwezig bezoekers. De verschillende besproken onderdelen van dit AMACK evaluatiesysteem voor muziekdocenten staan hieronder uitgewerkt in de tabel.

De slides van mijn presentatie waren als volgt:

Besproken AMACK-eigenschappen tijdens de presentatie van Jack Pisters:

AMACK Eigenschappen
Attitude Drive, arrogantie, zelfbewustzijn, discipline, open houding, respect/anti, hard werk, sociaal / asociaal, geloof in eigen kunnen, durven/lef
Motoriek Instrument, tellen, sound/techniek, timing
Audiovisueel Samenspel, muzikaal, intuïtie/gevoel, eigen sound, werkvormen
Creatief Componeren / liedjes, produceren / arrangeren, creatief repeteren, presenteren, improviseren, concept
Kennis Objectief / reflectief, sociaal inzicht, uitvoeringspraktijk, netwerk (!), techniek, totaal concept, muziektheorie (!), communiceren (!!), ondernemen

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.