De Ondernemende Kunstenaar: Dave Grohl

Voor het vak De Ondernemende Kunstenaar dat ik sinds begin januari 2013 op het conservatorium van Amsterdam geef, belicht ik ondernemende muzikanten en hun (opmerkelijke) activiteiten in het Mindnote Dossier DOK. Hoe presenteren zij zichzelf op internet, op welke manier organiseren zij hun activiteiten, van welke digitale middelen maken zij gebruik etc.

De Amerikaanse muzikant Dave Grohl kennen we natuurlijk als drummer van Nirvana, Queens of the Stone Age en Them Crooked Vultures en niet te vergeten als zanger/gitarist van de Foo Fighters.

Nu is dit natuurlijk al een imponerende en hele gezonde basis om als muzikant geld te verdienen, maar afgelopen week bleek dat Grohl niet stil blijft staan en zich verder ontwikkelt; als regisseur.

Grohl maakte namelijk een film over de legendarische Sound City Studios in Los Angeles. Toen Sound City Studios eind 2012 haar deuren moest sluiten, besloot Grohl een eerbetoon te maken aan de legendarische opnamestudio en vroeg om de hulp van o.a. Paul McCartney, Stevie Nicks, Trent Reznor, Joshua Homme, eightiesheld Rick Springfield en diverse leden van Rage Against The Machine, Foo Fighters, Queens Of The Stone Age en Nirvana.

Mooi om te zien hoe iemand zich met talent en passie ontwikkelt en daar ook geld mee weet te verdienen, want ik overdrijf toch niet dat deze film als een mierzoet broodje over toonbank zal gaan bij alle muziekliefhebbers wereldwijd? 🙂

* update 15 maart * Check trouwens ook deze keynote van Grohl tijdens SXSW 2013 over de vrijheid van de ondernemende muzikant.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.