Online gitaarles geven en betaald krijgen via Live4Guitar marketplace

De ‘marktplaats’ van de website Live4Guitar geeft gitaardocenten de mogelijkheid om lessen aan te bieden en daarvoor betaald te krijgen.

Alle lessen zijn gemaakt door de leden van de community die tot het docent-programma zijn toegelaten. Dit programma is open voor iedereen die gitaarles kan geven én hoogwaardig materiaal kan produceren. Op het moment van schrijven heeft de site 948 leden, 31 instructeurs en 112 lessen.

Aanmelden voor de site is gratis en na het invullen van je bio, uitleg over het materiaal waarmee je werkt en enkele YouTube links met je lessen, moet je nog even wachten op goedkeuring van Live4Guitar. Zodra je aanvraag is goedgekeurd en je een bevestigingsmail hebt ontvangen, kun je beginnen met het uploaden van je lessen. In deze instructievideo legt de website stap voor stap uit hoe je een goede lesvideo maakt door te wijzen op apparatuur, software instellingen, belichting etc.

Nu denk je misschien: ‘Nou, dat wil ik ook wel!’? Besef je dan goed hoeveel tijd het kost om een goede lesvideo te maken. De eisen zijn namelijk best hoog (een goede zaak wat mij betreft)

Each lesson should contain:

  • main video covering the entire lesson
  • videos at slow speed covering parts of the lesson with different camera angles if desired
  • backing tracks at various speeds
  • PDF files with chords and tabs
  • GP5 files
  • any spoken/written instructions as necessary

Aangezien op lessen over bekende nummers auteursrechten rusten, dien je daar bij muziekonderwijs rekening mee te houden (geïnteresseerden kunnen hierover meer lezen in het dossier Auteursrechten & muziekonderwijs). Doordat Live4Guitar een licentie heeft is dit geen probleem meer en heb je alle vrijheid om eventueel toch covers te doceren. De inkomsten van de lessen zijn afhankelijk van de prijs die ervoor wordt gevraagd.

  • When you upload your lesson, our team will set the price (subject to approval)
  • The instructor earns 50% of the agreed lesson price per sale for exclusive, or 25% for non exclusive lessons
  • When your earnings reach $50 or higher you can request a payout to your PayPal account. Payments are processed at the end of each calendar month and are paid out on the 15th of the following month.
  • For earnings of more than $500, you can request a payout by cheque or wire transfer. Please note that fees may be applied to this method of payment.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.